בניגוד גמור להרגלי החלטתי לצרף מתכון פשוט מאוד שניסיתי לפני שבוע.
המתכון מצריך תותים, סוכרים, גבינות, חשמל ולא מעבר.
המצרכים:
1 קופסת תותים
סוכר
1 קופסת גבינת מסקרפונה (דלת קלוריות :-))
1 מיכל שמנת מתוקה (באותו הסגנון)
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. יום לפני הרכבת המנה יש לבחור את התותים המגעילים מהקופסא (תמיד יש כאלו) ולשטוף אותם.
2. לאחר ייבוש התותים יש לחתוך אותם לקוביות, להניח בקופסא ולפזר מעליהם סוכר כראות עיניכם (היחס תלוי בכמות התותים שתשתמשו בהם). לשים בצד.
3. ביום הכנת המנה, יש לרחוץ את יתרת התותים ולחתוך אותם לפרוסות אנכיות מהצ'ופציק לכיוון העלה (יש להסיר את העלה כמובן...)..
4. יש להקציף את השמנת המתוקה(כשלושת רבעי מיכל) עם מעט סוכר ולהניח בצד (כף סוכר בערך למיכל שמנת)
5. את גבינת המסקרפונה יש להניח לתוך קערה יחד עם אבקת סוכר ולהקציף מעט לשבירת המרקם הסמיך.
6. יש לקפל לתוך גבינת המסקרפונה את הקצפת המוכנה עד לאחידות. (חשוב שטעם המסקרפונה יהיה הבולט
בתערובת ולא השמנת - שימו לב לכמויות שאתם מוסיפים)
7. יש להוסיף את הסירופ שנוצר בתוך הקופסא אותה הכנו מבעוד מועד - לא את כל הסירופ. כמות הסירופ צריכה
להיות כזו שתהווה רמז בלבד על הימצאות תותים בתוך המנה ולא מרכיב דומיננטי בתערובת המסקרפונה.
8. יש לבחור כוס (אני השתמשתי בצילום בכוס מרטיני) ולסדר את פרוסות התותים על דופנה.
9. מעל לתותים יש לזלף את תערובת הגבינה והשמנת (ניתן לזרוק לתוך התערובת חתיכות תותים מהסירופ).
10 ניתן לקשט מלמעלה עם תות חתוך בצורה אטרקטיבית, נענע, זסטים של לימון או כל דבר העולה על דעתכם.
זהו אחד ממתכוני הקינוח הפשוטים ביותר שאני מכיר, טוב חוץ מלהגיש פירות לשולחן או איזו בונבונירה טובה.
אני מבטיח שזה לא יחזור על עצמו :-)
בהצלחה ובתיאבון,
קובי
3 comments:
ראשית תותים הם אחד הדברים היותר טעימים שיש בעיקר כאשר הם באים בצמוד לשמנת וסוכר.
שנית למרות מיגבלותי במקום הנקרא מטבח אני מניח שאפילו אני לא אצליח לקלקל מנה כזו.
שיהיה לכולם סופ"ש מתוק ונעים.
שלומי
מעולה מעולה כל הכבוד סוף סוף אתה משתף במתכונים!!! :) בכלל אני בעד שתחליף את בוקששטר בערוץ 2.
הוסף רשומת תגובה